PARKET

Mozaïek parket

Voordelen: relatieve lage kostprijs, renovatie kan veelvuldig gebeuren, dikke slijtlaag, geen nagels, gemakkelijk herstelbaar, goede toepasbaar voor grote ruimte wegens krimpverdeling, relatief snelle plaatsing

Nadelen: ter plaatse schuren.

Tapis parket

Voordelen: Mooi oppervlak indien goed geschuurd, grote oppervlakten mogelijk door geringe zwelspeling, enorme vrijheid van legpatronen, geplaatst met onderparket praktisch kraakvrije plaatsing

Nadelen: Dwars doornagelen geeft zichtbare opstoppingen, tamelijk duur door de vele arbeidsuren

Meerlagig parket: systeemvloeren en lamelparket (tand en groef rondom)

Voordelen: Stabiliserende functie op slechte ondergronden , zeer duurzaam, kan zwevend geplaatst worden, geen nagels, kan rechtstreeks gelijmd worden, prijsgunstig

Projectvloeren

a) Lamel op kant               b) Kopshout

Voordelen: Zeer slijtvast, onderhoudsvriendelijk, kan bijna overal toegepast worden (keuken, labo’s,…),

Nadelen: Duur, arbeidsintensief, hard om te verwerken,…

SCHUREN: AFWERKING & ONDERHOUD

Het plaatsen van uw parketvloer of laminaat is slechts de eerste stap. Daarna kan je parket voorzichtig opgeschuurd worden zodat alles proper en vlak ligt. De afwerking van uw vloer en het onderhoud vergen de nodige aandacht en de nodige kwalitatieve aanpak. Voor de afwerking van de vloeren bieden we drie soorten aan: Olie, Vernis en Boenwas.

Op basis van uw wensen en voorkeuren, zorgen we bij A-Parket voor het juiste advies zodat u uw vloer zo goed mogelijk blijft onderhouden voor het ultieme resultaat.

Olie

Nadat we uw parketvloer schuren, behandelen we uw vloer met twee lagen olie. De oliebehandeling is het sterkst aangeraden indien u voor een natuurlijke look kiest. Olie toont meestal mat aan, in sommige gevallen heb je ook olie die een lichte glans kan geven (velours/fluweel)

Vernis

De vernisbehandeling wordt in twee tot drie lagen aangebracht. Voor deze behandeling bestaat de mogelijkheid om voor een glans of matte uitvoering te kiezen. Indien u uw vloer zo weinig mogelijk wilt onderhouden, dan raden we u aan om voor deze behandeling te kiezen.

Voor de gedetailleerde en uitgewerkte voordelen en nadelen van de verschillende behandelingen mag u altijd contact opnemen via het contactformulier.

DIVERSE HOUTSOORTEN

Bij A-Parket bieden we verschillende parketvloeren aan. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het gebruik van de ruimte waar u de vloer wilt, kan u de geschikte houtsoort kiezen.Hieronder vindt u een lijst van de diverse houtsoorten.

– Harde en halfharde houtsoorten (Eik, beuk, esdoorn,…)

– Tropische houtsoorten ( Teak, afzelia, padoek, bamboe)
Tropische houtsoorten zijn geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamer, douche.

– Niet tropische houtsoorten

Op basis van deze diverse houtsoorten en uw vloer, kunnen we voor het geschikte onderhoud kiezen.

LAMINAAT

Voor ons uitgebreid aanbod aan laminaat, werken we samen met enkele kwaliteitsvolle merken zoals Pergo, Balterio, Egger en Quick-Step. Laminaatvloeren ogen niet alleen kwaliteitsvol, maar zijn ook zeer duurzaam en makkelijk om te onderhouden. Op basis van uw voorkeur en het gebruik van de ruimte waar u de laminaatvloer wilt installeren bieden we u de perfecte plinten, profielen en afwerking aan.

Indien u de laminaatvloer liever zelf legt, dan leveren we deze gratis aan huis. Hieronder vindt u alvast enkele voor- en nadelen van laminaatvloeren.
Voordelen: Prijsgunstig, makkelijk te plaatsen, reeds afgewerkt, dunne planken, onderhoudsvriendelijk, gemakkelijk om beschadigde planken te vervangen
Nadelen: Is geen parket, slijtage niet bij te werken, beperkte levensduur, klinkt hol…